En flicka med svart hår och lugg sitter i blåbärsriset och plockar blåbär.

 

FAQ

Hur kommer man upp i tornet?

Ingång till tornet sker via naturums utställning. Både hiss och trapp finns.

 

Får man ta med hund in på naturum?

Nej, tyvärr får man inte ta med hunden varken upp i tornet eller in till utställningarna. Utanför entrén finns en ”hundparkering” med krokar och vattenskålar.

 

När är tornet öppet?

Tornet är en del av utställningarna och har samma öppettider som naturum Dalarna.

 

Vad kostar ett besök?

Vi har fri entré under våra ordinarie öppettider. Önskar ni boka konferens i våra lokaler eller besöka med en grupp? Hör gärna av er så tar vi fram ett lämpligt upplägg.

 

Kan man ta med barnvagn/permobil upp i tornet?

Vi på naturum eftersträvar tillgänglighet i våra lokaler och tornet är utrustat med både dörröppnare och en hiss med måtten 1,5 x 1,7 meter (maxantal 16 personer). Under sommaren då besöksantalet är som högst uppskattas det dock om ni har möjlighet att lämna barnvagnen på markplan för att undvika trängsel i tornet.

 

Kan man fika på naturum?

Försäljning av mat och dryck hör inte till naturums verksamhet. Däremot är man varmt välkommen att ta med sig matsäck och fika vid någon av våra rastplatser utomhus eller grilla i slogboden. Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att hålla med ved till slogboden i år. För inomhusfika hänvisar vi till det traditionella caféet Buffils Anna som ligger i anslutning till naturum.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.