För skolor

Boka in era skolklasser för ett besök i naturum Dalarna. Här får era elever lära sig mer om Dalarnas natur. Här nedanför hittar du olika aktiviteter vi erbjuder till skolor. Men vi har oftast möjlighet att anpassa ett upplägg som passar bra för erat besök.

Skolbesök är gratis men förboka ditt besök på telefon: 010-225 03 29 eller via e-post: naturum.dalarna@lansstyrelsen.se

Guidad visning

En guidad visning i utställningen handlar om Dalarnas landskapsblommor och landskapsdjur, skogen, älgen, rovdjuren, och hur Siljansringen bildades genom ett meteoritnedslag.

Visningen tar ungefär 30 till 45 minuter och är lämpad för alla årskurser, vi anpassar visningen efter ålder.

Skoldag med fjärilstema

Om vädret tillåter håvar vi fjärilar på ängen i Siljansnäs naturreservat och undersöker vad eleverna hittar. Vi berättar om pollinering och om hur viktiga fjärilar och andra pollinerare är för oss människor och mycket mer.

Klassens lärare medverkar under dagen och vi rekommenderar en gruppstorlek med max 30 elever.

För årskurs 1-3 under maj-juni.

Skoldag med rovdjurstema

En dag med tema rovdjur på naturum innebär att klassen får arbeta gruppvis med varsitt rovdjur: varg, björn, järv, lo eller kungsörn. De fakta som grupperna forskar fram ska de sedan sammanfatta i en utställning om ”sitt” djur och redovisa för resten av klassen.

Eleverna får också se filmen Djur i svensk natur. Den är filmad i Dalarna och naturums personal är med och berättar spännande fakta om de olika djuren i filmen.

Klassens lärare medverkar under dagen och vi rekommenderar en gruppstorlek med max 30 elever.

För årskurs 4-6

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.