Ikoner på rullstol och barnvagn

Tillgänglighet

Hela naturum Dalarnas utställning är anpassad för personer med nedsatt rörelseförmåga.

Parkering

När du kommer till Björkberget fortsätter du upp för backen, förbi Buffils Annas Kaffestuga, ända fram till naturum. Vid naturums entré finns två reserverade P-platser där du kan parkera. Därefter är entrévägen fram till naturum asfalterad och svagt sluttande.

Nedsatt rörelseförmåga

Naturum är anpassat för personer med nedsatt rörelseförmåga och personer som sitter i rullstol. Naturum Dalarna är byggt på ett plan utan trappor och det är lätt att komma fram med rullstol eller rullator mellan montrar och dörrposter.

 

För att komma upp i utsiktstornet finns en  tillgänglighetspassad hiss. Gå in genom tornets inre entrédörr och ta till höger för att komma till hissen. Det finns både ett inglasat utsiktsdäck och ett utsiktsdäck utomhus, bägge nås med hissen.

Toaletter

Vi har totalt 3 toaletter för rullstolsburna, en toalett är utrustad med skötbord.

Barnvagnar & Skötbord

Naturum Dalarna har gott om plats för barnvagnar. Det finns  skötbord på en av toaletterna.

Ledarhundar

Ledarhundar är välkomna.

Ledstänger

I biografen finns ledstänger för synskadade.

Ingen hörslinga i naturum

Tyvärr har vi ingen hörslinga.

HUMLEBUMLESTIGEN

Utanför naturum finns en cirka 350 meter lång bred stig med packat grus. Stigen ger tillgång till en utsiktsplats, fjärilskrogen och bikupan. Längs stigens finns lekfull information om de olika djuren i skogen.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.