Nyhetsarkiv

Svamp med skalbagge på

Stängt för säsongen

Naturum Dalarna har stängt för i år. Nu pågår planeringsarbete inför nästa sommar. Om ni har idéer eller önskemål för naturums programverksamhet, hör gärna av

Modell av nytt utsiktstorn. Bredvid den befintliga byggnaden reser sig ett högt svart torn med ett inglasat våningsplan högt upp och ett utsiktsdäck i toppen.

Byggstart av tornet

Äntligen ska det klassiska landmärket på Björkberget återuppstå. Nu är det klart att Länsstyrelsen i Dalarnas län ochByggPartner bygger det nya utsiktstornet, med stöd av

Man sitter på en klippa med en termos bredvid sig och titta över skogslandskapet

Lybergsgnupen – dramatisk natur med ovanliga arter.

Milsvid utsikt, hisnande branter, vackra klippor med mystiska märken och en fin rastplats – det är belöningen efter att ha stretat sig upp på toppen av Lybergsgnupen. Framför dina fötter breder skogar och myrar ut sig, så långt ögat kan nå. Förutom utsikten finns här en värdefull naturskog med sällsynta arter.

Vy från Djurmoklack över landskapet.

Besök ett sydväxtberg i sommar!

Ett sydväxtberg är ett berg som har en sida, som vetter mot söder, öster eller väster. De soluppvärmda berghällarna bibehåller solens värme. Det ger ett gynnsamt lokalklimat speciellt på hösten och våren. Här kan du hitta lind, lönn och hassel, myskmadra, stinknäva, getrams och kungsljus.

Vindskydd i skogen

Naturreservat nära många

Sifferboberget-Skalsberget är en mycket naturskön plats. Hit kan du åka för att uppleva en fin gammelskog som inte är påverkad av modernt skogsbruk. Du kan även njuta av vacker utsikt vid fin rastplats. På Skalsbergets topp finns nämligen ett vindskydd.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.