Utställningar

Naturum Dalarnas utställning har flera olika teman: skogen, rovdjuren, Dalarnas landskap samt geologin. Här kan du ta del av Dalarnas rika natur med alla dina sinnen.

Skogen

I vår härliga ljusgård kan du lära dig mer om Dalarnas naturskogar, du får svar på frågan varför det är så viktigt att det brinner i skogen och kan prova på att lyssna med älgens öron.

Rovdjuren

Rovdjursrummet är tillägnat de fem stora rovdjuren som finns i Dalarna: varg, björn, lodjur, järv och kungsörn. Ta reda på hur de lever, låter och hur du ska göra om du möter dom i naturen.

Landskapsresan

I vår utställning om hela landskapet Dalarna kan du följa Dalälven från fjällen till fjärden, innan den rinner ut i havet. Intressanta naturområden som lockar till äventyr och upplevelser beskrivs i text och bild.

Geologin

I geologirummet kan du få en inblick i Dalarnas fundament. Vad hände när en meteorit slog ned i Dalarna för 377 miljoner år sedan? Vilka spår har meteoriten lämnat efter sig?

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.