Föregående bild
Nästa bild

Längtan ut…

av AnneLie Karlsson och Karl Lindeborg

Sommarens konstutställning  22 juni – 16 augusti 2022

 

Längtan ut…

till äventyr, upptäckter, fågelsång och sträckta vingar mot himlen. Att få känna att vi också tillhör den ekologiska väven. Att längta ut till skog och sjö är kanske också att längta efter det lugn som uppstår när vi finner naturen inom oss.

Om att tälja figurer i trä:

Jag började tälja figurer i sorgen över en förlorad skog. Som stigmarkeringar över ett svåröverskådligt kalhygge. Efter år av upptäcktsfärder i en rik livsmiljö, står man en dag vid ett stort sår i jordskorpan. I denna tid är det vårt sätt att behandla skogen. Det måste inte vara så.

Jag täljer figurer som talar till mig. Om att bara vara, självklar, utan förställningar. Om att söka upp solstrimman, bokstavligt och i tanken. Att njuta av att vara i rörelse, att nyfiket gå på upptäcktsfärd, bland vårens späda ormbunkar, sökande en lappugglas blick.

– AnneLie Karlsson

Om att göra stora fågelfjädrar

Jag önskar att människan oftare kunde sätta sig själv i rätt proportion till omvärlden, till allt annat liv och leva lite ödmjukare. Att skada rent vatten, jord och luft är inte så smart eller hur? Vi mår självklart dåligt av att förstöra det vi behöver. Jordklotet innehåller sådan mångfald av liv och en sådan fantastisk skönhet.  Fåglarna har funnits 400 miljoner år på jorden. Tänk vad fåglarna vet, som vi inte vet?

Jag vill ändra perspektiv på våra liv och vår existens för att vi ska förstå oss själva bättre. Så vi bättre kan se vad som är viktigt genom att förstora upp skönheten. Vi behöver fylla oss med ljus och sprida goda exempel om människor som arbetar med hållbarhet. Jag tycker också vi behöver vaccinera oss med skönhet.

Därför gör jag stora fågelfjädrar.

– Karl Lindeborg