Vindskydd i skogen.

Naturreservat nära många

Sifferboberget-Skalsberget är en mycket naturskön plats. Hit kan du åka för att uppleva en fin gammelskog som inte är påverkad av modernt skogsbruk.

 

Du kan även njuta av vacker utsikt vid fin rastplats. På Skalsbergets topp finns nämligen ett vindskydd, eller som vi säger i Dalarna en slogbod. Intill den finns även en eldstad där man kan grilla eller koka kaffe. Om det inte är eldningsförbud, förstås! Om det skulle vara många andra besökare på plats samtidigt, så tänk på att även här hålla avstånd till andra. Kanske börja med en vandring i skogen, och återkom till rastplatsen senare?

 

En vandringsled går genom området. Stigen har planerats, så att du kan nå slogboden oavsett vilken av de två parkeringsplatserna du väljer. Antingen parkerar du vid p-platsen i norra Gimsbärke eller vid entrén i reservatets norra kant. Väljer du det andra alternativet, åker du in och igenom Sifferbo, tar höger på Gimmenvägen, andra höger på Hällvägen, sedan första vänster på Drakmyrvägen. Där den slutar finns parkeringsplatsen.

 

Karta och mer att läsa om området finns på vår webb: