Bild på ingången till utställningen I meteoritens spår med svarta väggar och personer som interagerar med utställningen.

I METEORITENS SPÅR – NY UTSTÄLNING PÅ NATURUM DALARNA

Stig in i historien och upplev det underverk som formade vårt landskap. Naturum Dalarna presenterar stolt ”I meteoritens spår”, en fascinerande utställning som utforskar Siljansringens unika geologi. Utställningen öppnar för allmänheten med en invigning den 12 april kl. 13.30.

Följ med på en resa tillbaka i tiden, till det ögonblick för 380 miljoner år sedan då en meteorit förändrade allt. Lär dig om den storslagna kraften bakom kraterbildningen, dess effekt på landskapet och hur det påverkar oss än idag. Upptäck den unika kalkstenen och de geologiska lämningarna som berättar historien om ett uråldrigt drama.

– I meteoritens spår är mer än bara en utställning; det är en dörr till förståelsen av den plats vi befinner oss på. Perfekt för alla som är nyfikna på naturvetenskap eller den som bara vill veta mer om det unika område vi kallar hem. Ta första steget mot att upptäcka Siljan Geopark här, säger Lise Mortensen, naturvägledare på naturum Dalarna.

Naturum Dalarna välkomnar alla – från den vetgirige äventyraren till den kunskapstörstande familjen. Har du inte möjlighet att se premiärvisningen den 12 april? Kom och delta i Barnens dag den 13 april, som vi har fyllt med roliga aktiviteter för de yngsta upptäckarna mellan klockan 12.30-16.00.

Vår resa genom tid och rum börjar här, i hjärtat av Dalarna. Missa inte denna möjlighet att uppleva och lära – ”I meteoritens spår” väntar på dig.

Bild på istidsdelen av utställningen där två barn sitter på golvet och känner på ett stenblock med isräfflor, en kvinna med en bebeis i sele läser

Foto: Linda Axelsson