Filmvisning: Sångfåglar av Ingemar Lind

Vad vore livet utan fågelsång? Tomt och skrämmande.

Ingemar kåserar och visar sin film Sångfåglar, 4/10 på Naturum Dalarna klockan 19:00 – 20:30.

Under hela mänsklighetens utveckling har vi fått inspiration från naturen, inte minst då vad gäller just fågelsång. Många av våra främsta kompositörer har på ett eller annat sätt använt sig av sångfåglarnas melodival för att sedan omforma dem till mänsklig musik. Vi börjar i den urbaniserade delen av vår värld där koltrasten, Sveriges nationalfågel, sitter på sin teveantenn och försöker överrösta storstadens buller. Men snart lämnar vi den delen av tillvaron och beger oss ut i naturen, ut till sångfåglarnas egna värld. Här blandas körsång med skönsjungande solister. Alfåglarnas vårhälsning från utskärgården, Blåhakens uppvaktning till sin hona från en blommande videbuske vid den lilla fjällbäcken. Ett stycke musik som ingen mänsklig kompositör ännu lyckats återge, hur skicklig hon eller han må vara.

Vi får även uppleva tystnaden, denna bristvara i vårt moderna samhälle. Många fågelstämmor från olika delar av vårt land har jag här valt ut till en halvtimmes hyllning i ljud och bild.

Som inledning blir det en kort dansuppvisning av olika fåglar till en mänsklig komposition. Jag har kallat denna för Fågelsamba.

Entréavgift: 100 kr betalas på plats. Kontakt: Petrus Tegnér 070-320 36 19

Arrangeras i samarbete med Leksands Fågelklubb och Studiefrämjandet Dalarna.

Datum

4 okt 2021
Expired!

Tid

19:00 - 20:30

Kostnad

100.00SEK

Platser

Naturum Dalarna
Buffils Annas väg 36, 793 60 Siljansnäs

Arrangör

Leksands fågelklubb
Webbplats
https://leksandsfagelklubb.se/index.html
Powered by Modern Events Calendar