Previous slide
Next slide

För barnen

Naturum Dalarna och Siljansnäs naturreservat är trygga och spännande platser för små och stora barn att upptäcka.

 

Inne på naturum kan barnen göra allt ifrån att mata fisken Harry till att lyssna på vargens yl. Vid forskningsstationen kan barnen undersöka olika naturfynd med hjälp av stereoluppar. Regniga dagar kanske en naturfilm i naturums biograf lockar? Eller en bra naturbok från vårat bibliotek? I barnhörnan i biblioteket finns det också memoryspel, färgpennor och ritpapper. 

 

Under sommaren anordnar vi roliga aktiviteter dagligen, som den populära skattjakten med kluriga naturfrågor utomhus, håvning efter vattendjur i dammen, rovdjurslådan och andra upptäcktsfärder runt naturum. Aktiviteterna är åldersindelade och du hittar dem i kalendariet.

 

Runt naturum går HumleBumlestigen. Det är en 350 meter lång naturstig som är framkomlig med barnvagn. Där kan de minsta leta efter haren, hackspetten, grävlingen, ekorren, räven och mården som gömt sig längs stigen. Särskilda barnskyltar berättar spännande fakta om de olika djuren. Sommartid kan ni också spana efter fjärilar i vår fjärilskrog och kika in i naturums bikupa och titta på våra flitiga bin. Tack vare bina brukar vi ha gott om blåbär att plocka!