Föregående bild
Nästa bild

ÄTA & BO

I samband med ett besök på naturum kanske du blir hungrig eller fikasugen? Då finns flera alternativ att välja mellan i Siljansnäs.

Medhavd matsäck kan ätas vid pickninckbord utanför naturum, eller i slogboden längs Humlebumlestigen där det också går att grilla (medtag egen ved). 

Café och restaurang

Buffils Annas kaffestuga serverar under sommarsäsongen kaffe, fikabröd och glass med oslagbar utsikt över Siljansnäs. Se deras hemsida eller facebook-sida för aktuella öppettider då dessa varierar över året.

Leksandsstolen Snickericafé i Siljansnäs centrum serverar läckert fika och smörgåsar. De har öppet tisdagar-lördagar, se deras hemsida för öppettider.  

Siljansnäs hotell erbjuder under högsäsong lunch med bistromeny och middag med en norrländsk-asiatisk smakupplevelse i sina nyrenoverade lokaler med härlig utsikt. Se aktuella öppettider och boka bord på hotellets hemsida.

Siljans pizzeria har öppet varje dag och serverar pizzor, kebab, falafel och sallader. Pizzerian ligger längs med Moravägen i Siljansnäs och under sommaren går det att sitta ute under fruktträden i trädgården.

Siljansnäs stugby, på vägen upp till naturum, säljer under sommarsäsongen kaffe och glass. De har även en discgolfbana och minigolf med ”självbetjäning”.

I Siljansnäs centrum finns matbutiken Tempo och en kiosk, mittemot kyrkan. Kiosken har bland annat kaffe, glass och varmkorv.

Boende

Närmsta boendemöjligheter finns på Siljansnäs hotell och Siljansnäs stugby några hundra meter nedanför naturum på Björkbergets sluttning.

Vid Byrvikens strand finns Siljansnäs camping med platser för tält, husbil och husvagn och på andra sidan viken i Almo ligger Johannagården med stuguthyrning.

Det finns även stugor och rum att hyra av privatpersoner i Siljansnäs, dessa hittas på vanliga webbsidor för privatuthyrning. För hotell, B&B, stugor och campingar i övriga Dalarna går det bra att söka på Visit Dalarnas hemsida.