Föregående
Nästa

ÄTA & BO

Äta

Högst upp på Björkberget i Siljansnäs ligger naturum Dalarna. I samband med ett besök hos oss kanske du blir hungrig? Då finns flera alternativ att välja mellan.

Buffils Annas kaffestuga, intill parkeringen, serverar kaffe, fikabröd och glass med oslagbar utsikt över Siljansnäs.

Längre ned på Björkbergets sluttning finns Siljansnäs stugby. Där går det att köpa kaffe, glass och spela minigolf!

Ytterligare lite längre ned finns Siljansnäs hotell med restaurang. Här kan man både bo skönt på hotellet och äta gott i restaurangen. För aktuella öppettider se hotellets hemsida.

Längs Moravägen nere i byn finns den lokala pizzerian Siljans pizzeria som har öppet varje dag. De serverar både pizzor och andra rätter. Inne i pizzerian finns det några bord och under sommaren kan man även sitta ute på gräsmattan i trädgårdsmöbler.

I Siljansnäs finns också matbutiken Tempo och en kiosk, båda i närheten av kyrkan. Kiosken har bland annat varmkorv och glass.

Medhavd matsäck kan ätas vid naturums pickninckbord utanför naturum, eller i slogboden vid Humlebumlestigen. I slogboden finns en grillplats för dem som vill grilla. Hör i receptionen eller läs på Leksands kommuns hemsida om det är eldningsförbud.

Bo

Förutom boende på det närliggande hotellet finns i Siljansnäs även stugor och rum att hyra av privatpersoner. Vid Byrvikens strand finns en camping med campingplatser och stugor. På andra sidan viken, i Almo, ligger Johannagården med stuguthyrning.

I Siljansnäs närhet finns självklart fler ställen att äta och bo på, inne i Leksand och runt om i övriga Dalarna. Boende finns att söka hos Visit Dalarna.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.